JANUAR 2018: VEN IZ CONE UDOBJA. ALI PAČ?

12.01.2018

'Prostor je pripravljen na vse nas, da začnemo še bolj pogumno delati preboje.'
- Ksenija Špiler BožičKakšen pa je vaš flow? 

'Kam pa kam?', so vprašali. 'Naprej, k boljšim stvarem'. Vsak nov začetek nosi s seboj naboj novih priložnosti in občutek svežine. Prijeti moramo vsako priložnost za spremembo ter se vedno znova podajati iz cone udobja. Ali pač?

Odločitev o novih začetkih ne sprejemamo zlahka. Večina ljudi je zaradi načina, na katerega delujejo naši možgani, nagnjena k temu, da se spremembam izogiba. Čeprav razumemo in potrebujemo spremembe, je strah pred izgubo nadzora, gotovosti in varnosti v poznanem dovolj močan za odločitev - odločitev, da vztrajamo v coni udobja. Iskanje točke ravnotežja med priložnostmi za rast in razvoj izven naše cone udobja in mirom ter gotovostjo v njej je tisto, kar nas lahko na bolj skladen način vodi pri našem razvoju. Iskanje novih začetkov in priložnosti nas namreč lahko prehitro izčrpa in utrudi. Na koncu smo namreč soočeni z omejenostjo naših najdragocenejših virov – časa in energije, ki so potrebni za vsako temeljito spremembo. Zato spreminjajmo, ko šteje in ne zaradi spreminjanja samega.

S to mislijo smo zasnovale spremembe v naših osveženih BB novičkah. Ohranjamo tisto, za kar verjamemo, da deluje in dodajamo kanček novega.