JANUAR 2016: OBILJE

31.01.2016

Obilje ni nekaj, kar moramo pridobiti. Je nekaj, s čimer se moramo uglasiti. - Wayne Dyer 

Vsak si sam ustvari svojo sliko obilja. Vsak zase ve, kdaj živi v obilju. In tako kot pri uspehu, se pogosto ujamemo v zanko, da nam vedno še malo manjka do cilja. Še malo, pa bom uspešen. Še malo, pa bom resnično živela v obilju. Nikoli pa potem nismo zadovoljni s tem, kar v tem trenutku že imamo, z obiljem, ki ga že živimo.

Milijarder lahko hitro našteje, kaj vse mu manjka v življenju. Revež lahko hitro pove, koliko denarja potrebuje, da bi »normalno« živel. Vsak od nas takoj ve, kaj mu zdajle manjka. Veliko manj nas pa v vsakem trenutku ve, kaj vse imamo in koliko obilja živimo v vsakem trenutku. Koliko materialnih dobrin imamo – koliko več od povprečne osebe, ki živi na našem planetu! Koliko znanja, izkušenj, idej imamo. Koliko uspehov smo že doživeli v življenju. Kako zdravi smo. In koliko odnosov, ki nas vedno znova napolnjujejo in rišejo nove in nove nasmehe na obraz. Vse to je obilje, ki ga prehitro začnemo jemati za samoumevnega in ga v hitenju po več pozabimo ceniti, biti hvaležni za vse, kar imamo in smo.

Kot pravi stara slovenska modrost: »Kdor z malim ni zadovoljen, velikega vreden ni.« Kaj nam pomaga, če pridemo do milijona eurov, novega partnerja, nove obleke, ozdravljene bolezni,  novih počitnic, več časa, novega spoznanja, novega posla – česarkoli, kar si želimo, če se nato še vedno počutimo neizpolnjeno in smo že v iskanju nečesa drugega, kar nam manjka?

 

Zato je ključ do obilja spoznati, kaj vam obilje sploh pomeni in biti hvaležen za vsako osebo, stvar, občutek in dejanje, ki prispeva k temu, da se v sebi resnično počutimo, da imamo v tem trenutku vse, kar potrebujemo, da smo, takšni kot smo. 

Obilje pomeni biti bogat, z ali brez denarja. - Suze Orman

<<  prejšnji  naslednji >>