Serija spletnih pogovor BB dialogi o prihodnosti

17.11.2020

Prihodnost je danes, a jo moramo bolje razumeti. Izjemen napredek tehnologije in vedno večja globalna povezanost ustvarjata izjemne priložnosti, a hkrati zelo jasno kažeta na napake v obstoječem sistemu. Kriza COVID-19 je nad že obstoječe družbene in okoljske pomanjkljivosti sistema zgolj postavila povečevalno steklo.

Da zmanjšamo svojo ranljivost ter povečamo razumevanje priložnosti, ki nam jih vodenje v svetu #kaos prinaša, organiziramo v podjetju BB Consulting serijo predavanj, dialogov in debat, ki jih vsebinsko usmerjajo naši partnerji. Toplo vas vabimo, da se nam pridružite in ob kozarcu ali skodelici skupaj reflektiramo sedanjost, z namenom boljšega načrtovanja prihodnosti – prihodnosti, v kateri je temeljno vodilo ustvarjanje skupne vrednosti – za družbo, okolje in ljudi.


Serija BB dialogov o prihodnosti je nadaljevanje dialogov, ki smo jih začeli s serijo BB dialogov v izolaciji (več tukaj)

 

PREVAJANJE MED KULTURO IN ARHITEKTURO PODJETJA

 

sreda, 18. november od 17.30 do 19.00 ure, Zoom (obvezna registracija)

gosta spletnega dialoga Marjana Frantar, direktorica kadrovske službe Vzajemna in mag. Andrej Šercer, direktor službe za upravljanje tveganj in skladnost Vzajemna

  • na kaj moramo biti pozorni pri iskanju krhkega ravnotežja med kulturo in arhitekturo pri uvajanju sprememb?

  • kakšne so nevarnosti, če arhitektura in kultura nista usklajeni?

  • kakšne pozitivne učinke lahko pričakujemo, ko sta kultura in arhitektura v ravnotežju?

NOVI KAZALNIKI VREDNOSTI

gost spletnega dialoga Žan Dapčević, poslovni direktor Višje strokovne šole Academia

sreda, 2. december od 17.30 do 19.00 ure, Zoom (obvezna registracija)

V pogovoru z gostom bomo govorili o naslednji generaciji merjenja vrednosti, ki jo podjetje ustvari v odnosu do vseh svojih deležnikov. Posebno pozornost bomo namenili pogovoru o prihodnosti merjenja učinkov na družbo in okolje. 

So novi kazalniki vrednosti nuja ali zgolj modna muha? Kako preprečiti 'greenwashing'? In kakšna je vloga vodij pri osmišljanju potrebe po tej ključni transformaciji v razumevanju vloge podjetij.

Spletno srečanje bo potekalo v obliki intervjuja BB ekipe z gostom_jo in vprašanj&odgovorov občinstva.

KOMPETENCE IN VEŠČINE ZA NOVE POSLOVNE REALNOSTI

gostji spletnega dialoga Maja Rijavec in Alenka Kreč Bricelj, soustanoviteljici kulturno ekološkega društva Smetumet

torek, 15. december od 17.30 do 19.00 ure, Zoom (obvezna registracija)

V pogovoru z gostjima bomo vstopili v profil zaposlenih prihodnosti. Pogovarjali se bomo o potrebnih znanjih, veščinah, vedenjih za obvladovanje kompleksnosti in soodvisnosti, ki v svetu okoli nas eksponentno narašča.

S čim moramo opremiti delovna mesta, ki jih že poznamo in katera delovna mesta vidimo na obzorju in jih moramo šele osmisliti? Zakaj je kompetenčni model prvi vstop v organizacijsko spremembo? Ljudje kot vodje sprememb ali zgolj tisti, ki se spremembam prilagajamo?

Spletno srečanje bo potekalo v obliki intervjuja BB ekipe z gostom_jo in vprašanj&odgovorov občinstva.