Se bojite neskončnosti potenciala?

20.07.2015

Letos smo v BB Svetovanju sklenili, da bomo, kljub odhajanju na dopuste, tudi v vročih poletnih mesecih nadaljevali z BB dnevi. Tako poskušamo izkoriščati potenciale BB dnevov, potenciali pa so bili tudi tokratna tema našega četrtkovega druženja v juliju.

 »Ali se bojite neskončnosti potenciala?« je bilo vprašanje, ki ga je Uršula že dan prej v razmislek o temi postavila prijavljenim udeležencem BB dneva. Strinjali smo se, da je potencialov resnično lahko neskončno, ravno tako pa je lahko neskončno tudi njihovo uresničevanje. Bolj kopljemo v globino, iščemo in raziskujemo, več potencialov odkrijemo v sebi. Kljub temu, da nas včasih ta neskončnost nekoliko prestraši, nas postavi pred odgovornosti in uresničevanje potencialov mnogokrat potisne čez meje udobja, se neskončnosti potenciala veselimo, saj nam predstavljajo veliko priložnosti in prostora za nova učenja, nove situacije in na koncu koncev nove sanje. Ugotovili smo, da velikokrat potenciale lažje odkrijemo pri drugih kot pri sebi – morda pa si jih sami težje priznamo, ker v večini primerov prinašajo odgovornost njihovega uresničevanja, nevarnost pa obstaja tudi, če jih ne uresničimo (ker se bojimo narediti napako?) in potem doživljamo občutke krivde, manjvrednosti ali celo nesposobnosti in strahu pred negativnim mnenjem drugih, ki nas opazujejo.

Potenciali napolnjujejo naša življenja, zato bi lahko rekli kar, da potencial tudi je življenje. Primerjali smo ga z vesoljem; je kot veliki pok ali pa galaksija, v kateri se zaradi razsežnosti kaj hitro lahko izgubiš, če nimaš cilja. Eden izmed pogojev, da potencial v sebi prepoznaš, je zagotovo odprto srce, pa tudi samozavest, stik s samim sabo. Njegova uresničitev je med drugim povezana tudi s samopodobo, podporo in prostorom, ki nam ga daje okolje, da smo lahko to, kar smo, kajti mi sami imamo moč, da kaj kreiramo in spreminjamo. Prepogosto se pogovarjamo o potencialih, ki jih nismo izkoristili, kot da bi se aktivirali in začeli uresničevati nove.

Druženje smo zaključili z nekajminutnim zrenjem v oči (eye-gazing), kjer smo v očeh drugega iskali njegove in odsev svojih potencialov.