6. konferenca o coachingu

20.12.2014

Andrej in Ksenija sta skupaj delila spoznanja in izkušnje na že 6. strokovni konferenci o coachingu, ki je potekala 20. novembra na Bledu. Prvič sta predstavila njuno sodelovanje in govorila o coachingu, kot sestavnem delu njunega delovanja.

Andrej se je srečal s coachingom na svojem prvem projektu sanacije papirnice Goričane pred dvema desetletjema. V tem času se je Ksenija začela usposabljati v različnih psihodinamskih pristopih, ki ji še danes služijo za temelj njenega dela. Prvi skupni projekt  sta dobila 2001 in od takrat sta oba iskalca novih metod pri vodenju, predvsem pa pristopov, ki zagotavljajo trajne spremembe. BB model sta še nadgradila po Andrejevi uspešni sanaciji papirnice v skupini Mondi na Bavarskem v Nemčiji. Po vrnitvi v Slovenijo sta vse svoje znanje in izkušnje uporabila pri sanaciji Steklarne Hrastnik. 

Coaching je sestavni del njunega delovanja. V središče postavljata posameznike, z vsemi njihovimi potenciali, transparentno komunikacijo in spoštovanje. Obojestransko zaupanje je rezultat takih odnosov in kot tak zagotavlja zavzete in predane sodelavce. Njuno raziskovanje se nadaljuje v smeri kvantnega voditeljstva. Da lahko ohranjata zdravo distanco do svojega delovanja, imata coacha in družinskega stratega, skrbita za svoj duhovni razvoj in se trudita v življenje vnesti ravnovesje. Dodatno podporo jima daje tudi predan BB tim, ki prinaša v prostor nova znanja in poglede.