Zavzeti na BizZ 2015

17.09.2015

V septembru je Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije v okviru programa Usposabljanje in izobraževanje zaposlenih 2011 organiziral pet regijskih dogodkov z naslovom BizZ 2015: Bistri, inovativni in zavzeti zaposleni, katerih glavna tema je bila spodbujanje razvoja kadrov v podjetjih.

Na dveh od omenjenih regijskih dogodkov smo sodelovali tudi mi. 10. septembra smo bili v Zagorju, 17. pa v Krškem. Po nagovorih organizatorjev in predstavitvi dobre prakse dveh podjetij, vključenih v program Sklada, smo na obeh dogodkih lahko poslušali tudi Ksenijo Špiler Božič, ki je govorila o zavzetosti zaposlenih. Z nekaterimi teoretičnimi okviri, ugotovitvami raziskav in najpomembneje, z resničnimi primeri iz prakse, je spodbudila udeležence k razmišljanju o motiviranju in o zavzetosti zaposlenih, zakaj je to pomembno in kako se tega lotiti. Udeleženci dogodka so nato v več omizjih lahko tudi sami razmišljali o konkretnih izzivih in kako se jih lotiti, izkušnje iz prakse delili z ostalimi in iskali nove rešitve in konkretne korake, ki jim bodo v prihodnje pomagala dvigniti zavzetost zaposlenih.

Sklepne misli so udeleženci ob zaključku posameznega regijskega dogodka predstavili ostalim sodelujočim in z idejami navdihnili marsikaterega prisotnega.

Več o dogodkih in projektu si lahko preberete v priročniku BizZ  2015.