Potencial mentorstva v podjetjih

13.06.2016

V sredo, 8. junija sta se Ksenija Špiler Božič in Uršula Butkovič udeležili 3. akademsko gospodarskega kongresa AEC 2016, natančneje sta sodelovali na mednarodni konferenci z naslovom »Učinki povezovanja znanj«.

Mednarodni kongres, ki ga enkrat letno organizira Life Learning Academia, omogoča, da se širši javnosti predstavijo inovacije in posebni dosežki na področju znanja. Del kongresa je tudi mednarodna konferenca, katere tema letos je bila povezovanje in prenašanje znanja ter njegovi učinki. Uršula in Ksenija sta udeležencem na podlagi lastnih izkušenj in pridobljenih znanj predstavili, kakšen je potencial mentorstva v podjetjih.

»Mentorstvo in mentorski programi imajo v slovenskem prostoru dolgo tradicijo, ki pa je v zadnjih 20 – 30 letih doživela kar nekaj prekinitev. V zadnjih letih pa se tako posamezniki kot podjetja ponovno vračajo k obujanju mentorskih praks. S tem se mentorstvo ponovno utrjuje kot učinkovita kadrovska praksa, s čimer se priznavajo in (ponovno) odkrivajo pozitivni učinki mentorstva – tako za podjetja kot za posameznike. V duhu časa pa se tudi mentorstvo kot tako razvija naprej in ponuja nove odgovore na sodobne izzive časa,« sta zapisali Uršula in Ksenija.