Mentorstvo na HR konferenci Moje Delo

28.06.2016

23. junija je v Kristalni palači v ljubljanskem BTC-ju potekala HR konferenca Moje Delo. Med predavatelji sta bili tudi Ksenija in Uršula.

Konferenca, namenjena predvsem HR strokovnjakom in menedžerjem, vsako leto ponuja druženje in mreženje s stroko ter uporabna predavanja. Tokrat je konferenca potekala v znamenju hitrih gospodarskih sprememb, ki prinašajo spremembe tudi na področju trga dela in na katera se morajo podjetja pripraviti. V prvem delu so na to temo v moderiranem pogovoru spregovorili gostje/predavatelji konference, med drugim tudi Ksenija Špiler Božič. V drugem delu pa so se zvrstila predavanja.

Uršula in Ksenija sta skozi lasten primer mentorice in mentoriranke ter z izkušnjami vpeljave programa mentorstva v podjetja, predstavili potencial mentorstva v podjetjih. Mentorstvo namreč danes ponuja rešitev na aktualne izzive vodenja, motivacije, privabljanja ter zadrževanja zaposlenih in talentov v podjetjih. Udeležencem konference sta tako predstavili možne praktične rešitve za najpogostejše izzive v podjetjih, kot npr. nezavzetost, pomanjkanje časa in denarja, dolgočasje na delovnem mestu, odhajanje strokovnega kadra, itd.