Kako so povezani dobri odnosi in dobri rezultati?

31.05.2016

3. 6. 2016 bo v organizaciji Gospodarske zbornice Sloveniji na GZS v Ljubljani potekal poseben seminar oz. delavnica Trojček - Z dvigom zavzetosti do dviga poslovnih rezultatov iz cikla Kreativnost in vodenje. V trojčku bo Andrej Božič na primeru Steklarne Hrastnik predstavil kako so povezani dobri odnosi in dobri rezultati.

Trojček Z dvigom osebne zavzetosti do dviga poslovnih rezultatov je namenjen vodjem in posameznikom na vseh ravneh, ki ste pripravljeni in željni spreminjati sebe in svojo okolico v družbo z višjo dodano vrednostjo. Tokrat so združili tri vidike gradnje zavzetosti. Na praktičnih primerih in z veliko dobre prakse bodo na seminarju predstavili, kako bi lahko sami našli srečo in zadovoljstvo pri delu, kako bi osvojili glave in srca zaposlenih, in kako so dejansko povezani dobri odnosi in dobri poslovni rezultati.

V Trojčku boste lahko poleg Andreja Božiča poslušali tudi Andreja Breznika, ki bo odgovarjal na vprašanje, kako najti srečo in zadovoljstvo pri delu ter Marjeto Tič Vesel, ki bo spregovorila o tem, kako osvojiti glave in srca zaposlenih

KAKO SO POVEZANI DOBRI ODNOSI IN DOBRI REZULTATI? Andrej Božič, primer Steklarne Hrastnik

Po Danah Zohar je v vsaki organizaciji potrebnih vsaj 75 odstotkov ljudi, ki se poistovetijo z vizijo in poslanstvom, ki ga živi vodstvo, da ta dolgoročno zaživi. To pa pomeni veliko vloženega časa, denarja in energije, da večina zaposlenih pozna, razume in sprejema vizijo in poslanstvo podjetja. Še več, da v ciljih podjetja prepozna in lahko uresniči tudi svoje osebne cilje. To je tudi temelj osebne zavzetosti, ki se nato v povratni zanki kaže v rezultatih podjetja. Če pogledamo, kaj je skupno podjetjem, ki obstajajo dolgoročno – 100, 200 in več let – je njihov skupni imenovalec stalno inoviranje, spreminjanje smeri in ohranjanje fleksibilnosti, prilagodljivosti, kar lahko dosežemo samo z zavzetimi zaposlenimi.

  • Kako doseči, da se 75 % vseh zaposlenih poistovetiti z vizijo in poslanstvom podjetja?
  • Kdaj zaposleni v ciljih podjetja prepoznajo tudi svoje osebne cilje?
  • Kaj so in kakšno vlogo igrajo pozitivni motivatorji pri vodenju zaposlenih?
  • Kakšno vlogo igra pri dolgoročnem poslovnem uspehu možnost razvoja zaposlenih, spoštljiva in odprta komunikacija z zaposlenimi ter okolje, ki dopušča tudi učenje iz napak?
  • Zakaj moramo dvigniti naše ambicije?

Andrej Božič, ki je v svoji 30-letni karieri uspešno izpeljal številna prestrukturiranja, sanacije in start up projekte tako v Sloveniji kot v tujini, trenutno vodi Steklarno Hrastnik, ki jo je tudi uspešno saniral. Svojo poslovno pot je začel kot vodja prodaje za 40 različnih svetovnih tržišč v podjetju Videm Krško, potem je prevzel sanacijo Tovarne papirja Goričane, v globalnem podjetju ABB je bil kot območni menedžer (country manager) odgovoren za Slovenijo in Srbijo, saniral je skupino Iskra ERO, vodil Skupino Droga in saniral nemško podjetje Mondi Raubling GmbH, ki je del multinacionalne skupino Mondi. S timom je v svojem svetovalnem podjetju BB svetovanje razvil model vodenja podjetja, ki se lahko uporablja tako v času kriznega vodenja kot tudi, ko je podjetje dobro stoječe. Predpogoja za doseganje uspešnih rezultatov na osnovi modela pa sta – spoštovanje zaposlenih in odprta komunikacija. Tako Andrej pri svojem delu verjame v dobre odnose, vlaganje v zaposlene, vodenje z zgledom ter v to, da zaposleni z uresničevanjem ciljev podjetja dosegajo tudi svoje osebne cilje, kajti to zagotavlja uspešnost na dolgi rok.

Več o seminarju in prijave na tej povezavi.