Brez razvoja ljudi - razvoja ni

19.05.2014

Ekipa BB Svetovanja je 7. maja v organizaciji Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendiranje izvedla predavanje in delavnico z naslovom: Strateška revitalizacija podjetij. Več kot 100 udeležencev je poslušalo Andreja Božiča, ki je predstavil BB model preobrazbe podjetja na primeru Steklarne Hrastnik, nato pa pod vodstvom Ksenije Špiler Božič in Gorana Preglja teorijo preizkusilo tudi v praksi.

V BB Svetovanju stalno poudarjamo pomen zaposlenih v podjetju, kar je dobro vidno skozi primer preobrazbe Steklarne Hrastnik. Ni skrivnost, da BB model preobrazbe teorijo črpa iz del Ichaka Adizesa in Danah Zohar, zato je kvantno voditeljstvo tisto, po katerem se zgleduje. V praksi to pomeni odmik od tradicionalnega pehanja za čim večjim dobičkom, ampak pri vodenju upošteva tudi ljudi, okolje, skrb za prihodnje generacije, vizijo in vrednote.

Ker verjamemo, da se največ naučimo skozi praktično izkušnjo, je predavanju sledila delavnica, na kateri so udeleženci v praksi preizkusili način delovanja BB Svetovanja. Predvsem so udeleženci spoznali, kako nas preprosti in majhni koraki privedejo do sprememb. Delavnica je skupaj s predavanjem dosegla svoj namen, kar so s skupno oceno 4,84  potrdili udeleženci. 

Daljše poročilo z dogodka si lahko preberete na spletni strani Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendiranje, ki se mu zahvaljujemo za vabilo in sodelovanje.