V dobri družbi Po poti sprememb za boljši jutri

03.02.2017

V četrtek, 2. 2. 2017, je Manager klub Ptuj organiziral strokovno-izobraževalni dogodek z naslovom »Po poti sprememb za boljši jutri« z gostoma Ksenijo Špiler Božič in Andrejem Božičem. Gosta sta z udeleženci delila njuno filozofijo prepoznavanja in razvoja notranjih potencialov podjetij, organizacij, timov in posameznikov, ki sta jo med drugim preko BB modela preobrazbe podjetij uspešno implementirala tudi v delovanje Steklarne Hrastnik.


Ksenija in Andrej Božič sta na primeru Steklarne Hrastnik predstavila uporabo načel sodobnega voditeljstva, ki naj bi bila po njunih besedah ključna pri modelu uvajanja sprememb. Poslušalcem sta predstavila holističen pristop, ki se začne s samozavedanjem in samospraševanjem ter nadaljuje z vizijo in vrednotami. Poudarila sta, da je na tej poti potrebno biti dovolj spontan in prožen, da se zmoreš prilagajati spremembam, a hkrati ne pozabiti na toleriranje drugačnosti, ko zastane korak pa se ponovno vprašati zakaj in se učiti iz preizkušenj in napak. 


Leta 2010 je Andrej Božič prevzel vodenje Steklarne Hrastnik in jo z uspešno sanacijo že v prvem letu vodenja prestrukturiral v zgodbo o uspehu. V letu 2015 je Steklarna Hrastnik poslovno leto zaključila z več kot 6,2 milijona evrov čistega dobička. V letu 2016 je Združenje Manager gospoda Andreja Božiča nagradilo z nazivom Manager leta.
Ksenija Špiler Božič v steklarni deluje kot svetovalka generalnega direktorja za kadre. Skupaj sta razvila poslovni model, ki mu je evropsko poslovno združenje namenilo nagrado European Business Award. 


Zanimivo in vsebinsko polno predavanje se je zaključilo z vprašanji gostov, ki so izhajala iz njihove prakse in katerih odgovori so podajali nova spoznanja. Izmenjava mnenj in izkušenj se je v sproščenem vzdušju, dobri družbi in ob kulinaričnih dobrotah nadaljevala pozno v večer.Več BB novic: ArhivPrijavi se na BBNovičke