Uspeh Steklarne Hrastnik nagrajen s slovenskim gospodarskim oskarjem – nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2016

08.03.2017

Ljubljana, 6. 4. 2017

Andrej Božič je kot generalni direktor Steklarne Hrastnik v imenu vseh svojih sodelavcev prejel najstarejše in najprestižnejšega priznanje v Sloveniji – nagrado GZS, ki jo strokovna javnost pogosto poimenuje imenuje tudi slovenski gospodarski oskar.

Ob prejemu nagrade je Andrej Božič poudaril: »To je kolektiven uspeh in zato nagrada vseh zaposlenih v Steklarni Hrastnik, kajti naša dejavnost sodi v procesno industrijo, ki  zahteva motiviranost in  izredne napore vseh zaposlenih, veliko prebedenih noči ob večjih investicijah, borbo na trgu za vsak evro in ne nazadnje, znoj ob vročih steklarskih pečeh.« V govoru od prejemu nagrade je izpostavil tudi zahtevno pot steklarne od izgube do dobička: »Za Steklarno Hrastnik je dolga pot, od 5 milijonov izgube v letu 2009 do 7,5 milijona dobička v letu 2015, do 40 milijonov investicij ter dviga prometa za 40 odstotkov v zadnjih sedmih letih. Finančni rezultat je zelo pomemben, vendar je bil posledica, ne pa cilj. Ključen rezultat predstavijo številni bolj zadovoljni in samozavestni zaposleni, ki so danes bolje opremljeni za življenje ter katerih delavna mesta so danes varnejša.«

Uspeh Steklarne Hrastnik temelji na BB modelu preobrazbe podjetij, ki sta ga skupaj z zaposlenimi v Steklarni Hrastnik uspešno implementirala Ksenija Špiler Božič in Andrej Božič.

Andrej Božič je zagovornik holističnega, odgovornega voditeljstva, ki temelji na spoznanjih kvantne fizike. Zato tudi sam izvaja to voditeljstvo, ki temelji na pozitivnih vrednotah, osmišljanju vsega, kar počnemo, ravnovesju z naravo in socialnim okoljem, kvaliteto življenja za vse, ne samo peščico.

Več BB novic: ArhivPrijavi se na BBNovičke