Ksenija Špiler Božič navdušila na dogodku Šole za ravnatelje

05.03.2015

Včeraj, 4. marca 2015, je v portoroškem Hotelu Slovenija potekal prvi dan dogodka Šole za ravnatelje, in sicer XVII. strokovni posvet pomočnikov ravnateljev, z naslovom Vloga pomočnikov ravnateljev pri spodbujanju učenja.

Na dogodku je eno izmed plenarnih predavanj izvedla tudi Ksenija Špiler Božič, ki je s predavanjem "Učitelj je najprej in predvsem človek: skrbimo za rast in razvoj sodelavcev" navdušila prisotne.

Ksenija je v uvodnih besedah predstavila sebe, svoje vrednote, poslanstvo in vizijo. Večji del predavanja pa je namenila opisu preobrazbe Steklarne Hrastnik (pri kateri je in še vedno sodeluje), kjer je s praktičnimi primeri ponazorila, kako v praksi poteka razvoj, rast in preobrazba podjetja in njegovih zaposlenih. 

Ksenija pravi, da je skrb za strokovni razvoj učiteljev in vzgojiteljev nujno dejstvo. Učitelji s svojim znanjem, veščinami, zavzetostjo in voljo dobesedno oblikujejo prihodnje generacije. Strokovni razvoj in rast pa se ne zgodita sama po sebi, temveč so za to potrebni določeni predpogoji. Ključno je, kot pravi, ustvariti zaupanje v medosebnih odnosih, še posebno pomembno pa je vzpostaviti odnos med vodjo in sodelavcem. Medosebne odnose morajo zaznamovati spoštovanje, iskrenost, toleranca do drugačnih pogledov, svoboda razmišljanja in kreativno ustvarjanje. 

Več o dvo-dnevnem Posvetu si lahko preberete na tej povezavi

 

Več BB novic: ArhivPrijavi se na BBNovičke