Kolumna: Da smo majhni, je samo izgovor

28.08.2016

"Da smo majhni, je samo izgovor," pravi Andrej Božič, ki poudarja, kako pomembno je, da ima država jasno postavljene skupne cilje za katerimi stoji - za zgled ponudi primer Nove Zelandije, ki je v svoji majhnosti in osamljenosti našla prednosti za svoje državljane. 

"Združevanje moči, jasni skupni cilji in da v tujini ne kritiziramo svoje države za dobro vseh slovenskih državljanov, je tisto, kar pogrešam v Sloveniji. Menedžerji smo v številnih podjetjih to solidarnost, enotnost in »dihanje za skupne cilje« že dosegli, zato delamo dobro na globalnem trgu.

Kdo si ne želi obilja zase, za svojo družino? Seveda, ampak najprej moramo nehati kritizirati svojo državo v tujini in izgovor, da smo (pre)majhni, nas ne sme omejevati v glavah. V preteklosti smo se že znali dogovoriti in stopiti skupaj za skupne cilje, prepričan sem, da to lahko storimo tudi danes. Če vam je zgled Nove Zelandije predaleč, se spomnite na civilno zaščito in vse ljudi, ki stopimo skupaj, ko nas prizadenejo poplave, potresi."

Celotno kolumno si lahko preberete v reviji Manager ali na tej povezavi. 

Več BB novic: ArhivPrijavi se na BBNovičke