BB svetovanje razvija podmladek

07.11.2013

Od nekdaj sem zaupala svojim instinktom. Vedela sem, da me ne vleče zaman v delo z mladimi. Odločitev za mentorstvo mladim mi nikoli ni predstavljala posebnega izziva. Vedela sem, da to moram, želim in bom naredila. To dejansko tudi delam, malo manj enostavna pa je bila odločitev za mentorstvo v lastnem podjetju.

Goran

Z Goranom sva se začela družiti skoraj po naključju. Spremljala sem njegov razvoj, ko je stopal po poti preoblikovanja svoje kariere, sam pa je iskal priložnost za potrditev lastnih talentov in oblikovanje priložnosti, da jih dokaže v praksi. Hitro sva našla skupen jezik, obema pa je bila všeč priložnost, da nama usposabljanje na delovnem mestu, ki jo omogoča Zavod za zaposlovanje, da tisti varnostni razpon, ki bo obema nudil preverjanje medsebojne kompatibilnosti. Zadovoljna sva oba. 

Uršula

Z Uršulo me povezuje prav posebna zgodba časovne soodvisnosti. Ko sem začela razmišljati o tem, da je napočil čas za krepitev ekipe, sem se najprej vprašala, s kom bi najraje delala. Odgovor je bil na dlani, z Uršulo. A kaj, ko je bila Uršula tako močno prepletena z Zavodom Ypsilon in Žiga, njegov ustanovitelj, več kot le poslovni partner. Kako bi lahko razmišljala o njegovem kadru?

Ampak Uršula se je bližala okvirni starostni omejitvi, ob kateri Ypsilonovci poiščejo nove karierne izzive. Tudi sama je vedela, kaj hoče. Razvijati človeške potenciale. Kasneje mi je povedala, da me je povabila na kavo prav zato, ker je bila prepričana, da želi delati v našem okolju, na naš način.

Osvajanje je bilo precej previdno, ampak očitno sva imeli obe v mislih isti cilj, zato sva se hitro našli. Seveda sem govorila tudi z Žigo, ki je bil najine povezave iskreno vesel. Uršula je od prvega novembra del ekipe BB Svetovanja. Naziv njenega delovnega mesta ni izbran po naključju. Co-creator idej je natanko to, kar potrebujem in česar si Uršula želi. Skupaj bova razvijali nove produkte, ki jih potrebuje duh časa. 

Ksenija Špiler Božič

Več BB novic: ArhivPrijavi se na BBNovičke