BB Svetovanje partner medgeneracijskega konzorcija Sodelujemo

17.04.2014

Medgeneracijski konzorcij Sodelujemo je v četrtek, 17. aprila 2014, organiziral srečanje z naslovom: Medgeneracijsko sodelovanje v podjetjih: Skozi teorijo v prakso! Naloga BB Svetovanja, ki se je projektu pridružil kot partner, je bila poskrbeti za praktično izkušnjo (medgeneracijskega) dialoga in verjamemo, da nam je to uspelo. 

Konzorcij Sodelujemo je nastal v okviru Zavoda Ypsilon in kot nadaljevanje uspešnega vseslovenskega projekta Simbioza, ki je pokazal, da medgeneracijskemu sodelovanju v Sloveniji ne posvečamo dovolj pozornosti, sploh pa ne v poslovnem okolju. Zato je cilj Konzorcija Sodelujemo pomagati gospodarstvu pri razumevanju generacij in odnosov med njimi, razvijati inovativne pristope in orodja za spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja ter spodbuditi mednarodno sodelovanje na tem področju z razvojem primera dobre prakse tako posameznikov, organizacij kot tudi države.
 
V BB Svetovanju, kjer se s konkretnimi primeri medgeneracijskega dialoga in mentorskih programov že leta srečujemo z izzivom medgeneracijskega sodelovanja v podjetjih, smo se odločili v projektu sodelovati kot partner. Tako lahko podjetjem, združenim v konzorcij, z našimi izkušnjami pomagamo vzpostaviti medgeneracijski dialog, preko tega pa dosegati rezultate, ki jih lahko ponudijo le različni pogledi in kombinacija izkušenj, zagretosti, teorije in prakse. 

Delček tega, kako se izziva lotimo v praksi, smo s kratko delavnico pokazali na srečanju 17. aprila in udeležence popeljali v dialog, ki je temelj, na katerem v BB Svetovanju gradimo naše storitve. Verjamemo, da z (medgeneracijskim) dialogom, ki ga prepogosto zanemarjamo, lahko dosežemo preboje in rezultate, ki nas popeljejo na nove uspešne poti. Tudi zato vabimo vse, ki se soočate z izzivom medgeneracijskega sodelovanja in dialoga, da se pridružite konzorciju in naskontaktirate za več informacij.

Več BB novic: ArhivPrijavi se na BBNovičke