Andrej Božič Manager leta 2016

03.10.2016

Andrej Božič je postal Manager leta 2016. Priznanje so mu podelili na Managerskem kongresu v četrtek, 29. septembra, v Portorožu.

Priznanje je upravni odbor Združenja manager Andreju podelil predvsem zaradi njegovih dosežkov v Steklarni Hrastnik, katere vodenje je prevzel leta 2010. Izvozno usmerjeno Steklarno Hrastnik z več kot 156-letno tradicijo, je z uspešno sanacijo po BB modelu preobrazbe že v prvem letu vodenja odmaknil od izgube. Lani je Steklarna Hrastnik poslovno leto zaključila z več kot 6,2 milijona evrov čistega dobička, ki ga ustvarjajo že peto leto zapored. Tudi donosnost sredstev vztrajno raste in je lani presegla 11 %, donosnost kapitala pa več kot 25 %. V letu 2014/15 smo za izviren model prestrukturiranja prejeli tudi evropsko poslovno nagrado European Business Award (EBA).

»Za uspeh trajnostnega preobrata Steklarne Hrastnik, v središče katerega so postavljeni zaposleni, je bil ključen konsenz vseh deležnikov. Zato cenim, da so vsi, skupaj z zaposlenimi, verjeli v načrt, me podprli oziroma bili del tega preobrata. Uspeli smo skupaj, brez odpuščanja, zato sem prepričan, da je naš primer lahko odlična spodbuda vsem tistim, ki imajo vizijo in se znajo prilagajati situacijam, da zagrizejo v projekte, ki se morda zdijo marsikomu nemogoči,« je ob imenovanju za Managerja leta dejal Andrej. 

Ker je v uspešno zgodbo Steklarne Hrastnik močno vpeta tudi Ksenija Špiler Božič in BB Svetovanje, smo še posebej ponosni in veseli, saj s tem priznanjem, poleg potrditve dobrega dela vseh vpletenih, strokovna javnost kaže na prepoznavo vrednosti ukvarjanja in vlaganja v zaposlene ter spoštovanja in upoštevanja ljudi.  

Še enkrat čestitke Andreju, Kseniji, ekipi Steklarne Hrastnik in vsem vpletenim v to drzno ambiciozno zgodbo!

 

Več BB novic: ArhivPrijavi se na BBNovičke