Andrej Božič

Andrej Božič

Andrej Božič verjame v moč proaktivnosti. Osredotoča se na rešitve, ki vodijo do zastavljenega cilja in v procesu skozi dialog išče vrednost za vse deležnike.

Partner v BB Consultingu, kjer skrbi za pripravo strategij, razvoj novih poslovnih modelov in razvoj strateških partnerstev.

Profesionalno kariero je začel kot vodja prodaje za 40 svetovnih tržišč v podjetju Videm Krško. Kasneje je uspešno izpeljal številna prestrukturiranja, sanacije in start-up projekte v Sloveniji in tujini. Med drugim je saniral Tovarno papirja Goričane, opravljal funkcijo regionalnega managerja v globalnem podjetju ABB, prestrukturiral skupino Iskra ERO, vodil Skupino Droga in izvedel uspešen preobrat nemškega podjetja Mondi Raubling GmbH (del skupine Mondi). Od leta 2010 do 2017 je vodil in preobrazil Steklarno Hrastnik po BB modelu preobrazbe. Model je leta 2015 prejel nagrado European Business Award. Pred vrnitvijo v svetovalno podjetje BB Consulting je bil član uprave Slovenskega državnega holdinga.

Je častni konzul Nove Zelandije v Sloveniji, predsednik Združenja manager in tudi predan mentor. 

Za svoje uspešno delo je leta 2016 prejel nagrado Združenja manager Slovenije – Manager leta in leta 2017 nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke.

Kontakt: 

andrej.bozic@bbinvesticije.si 
+386 31 715 500

 

Nazaj >>