V ISKANJU VRHUNCA: dr. Ichak Adizes

Dr. Ichak Adizes je svetovno uveljavljen raziskovalec in terapevt na področju managementa sprememb, ki ga je revija Leadership Excellence v letu 2008 uvrstila na seznam 100 največjih mislecev managementa. Knjigo v Iskanju vrhunca managerji po vsem svetu razglašajo za obvezno branje lastnikov in vodij podjetij, za svetilnik na trgu managerskih priročnikov in za učinkovit priročnik za pridobitev in ohranjanje poslovne vitalnosti. 

Knjiga V iskanju vrhunca je njegova najnovejša knjiga. Temelji na avtorjevih izkušnjah, ki si jih je pridobil v 35 letih sodelovanja z različnimi organizacijami v več kot 15 državah. Ukvarja se z življenjskim ciklom gospodarskih družb, za katere, kot trdi avtor, ni nujno, da sledijo življenjski črti živih bitij, ki se rodijo, dosežejo vrhunec in umrejo. Organizacije lahko vztrajajo na poslovnem vrhuncu veliko dlje, celo v nedogled, in se tja tudi povrnejo iz zatona. 

Ravnotežje med prilagodljivostjo in nadzorom

Dr. Adizes preprosto in v zelo zanimivem, živem jeziku predstavi življenjski cikel družb, normalne in abnormalne probleme, ki se pojavljajo v posameznih fazah, in rešitve zanje. Ker uporablja izrazje iz vsakdanjega življenja, psihologije in medicine, je knjiga zelo živa, lahko zapomnljiva in zato zagotovo nekaj posebnega na trgu poslovnih in managerskih knjig. 
Avtor s slikovitim jezikom zajame bistvo izzivov vsakega podjetja in podjetnika navede, da se poglobi sam vase in v svojo družbo ter jo začne zdraviti. Zdravje, vrhunec življenjskega cikla podjetja, je po njegovem idealno ravnotežje med prilagodljivostjo in nadzorom, ki sta drug drugemu v pomoč in podporo. To ni točka na krivulji življenjskega cikla, ampak je stanje, ki ga lahko ohranjamo, obdržimo in tudi ponovno najdemo, če smo ga že prešli. V tem, kako to stanje doseči, je avtor zelo konkreten, kar je velika dodana vrednost te knjige.

Ichak Adizes: V iskanju vrhunca, BB Svetovanje, 2011
Cena: 37 evrov
 
Knjigo lahko naročite pri BB ekipi tukaj.