THE QUANTUM LEADER: A REVOLUTION IN BUSINESS THINKING AND PRACTICE

Danah Zohar

Prof. Danah Zohar je ena od vodilnih mislecev na področju voditeljstva, in karizmatična borka za boljši svet, kot jo je poimenovala Manca Košir. Njeno poslanstvo je pomagati kreirati družbo prihodnosti na trajnostnih načelih skozi razvoj voditeljstva, namena in motivacije. Na MIT (Massachusetts Institute of Technology) je študirala fiziko in filozofijo ter končala podiplomski študij filozofije, religije in psihologije na Univerzi Harvard. Trenutno je gostujoča profesorica Kvantne filozofije na Visoki šoli za management na Univerzi v Guizhou na Kitajskem. Na mednarodnih konferencah redno predava o voditeljstvu in dela z vodilnimi timi v različnih korporacijah. Med njenimi strankami so Volvo, Coca Cola, McKinsey, Astra Pharmaceutical, Marks & Spencer, Motorola in mnoge druge. Njena predavanja so del programa tudi na konferencah, ki jih organizira UNESCO, the European Cultural Foundation, the Davos World Economic Forum in mnoge druge nacionalne in mednarodne organizacije. Je avtorica in soavtorica številnih knjižnih uspešnic.

Doborodošli v kvantnem svetu!

Njeno zadnje delo Quantum Leader teorijo sodobnega voditeljstva utemeljuje v načelih teorije kvantne fizike. Avtorica v knjigi ponudi model poslovnega razmišljanja in prakse, ki jih vodijo sodobni voditelji – kvantni voditelji. Kar delo umešča med sodobne klasike voditeljstva je njegova izredna časovna umeščenost. Avtoričina razlaga voditeljev prihodnosti, kot tistih, ki vodijo na robu kaosa in ga obvladujejo, je danes več kot relevantna. Voditelji v VUCA svetu (volatile, uncertain, complex, ambigious) se soočajo z bistveno drugačnimi izzivi kot še pred nekaj desetletji. Delo je zato več kot primerno za vse tiste voditelje_ice, ki želijo (še) bolje zajeti energijo kaosa, ki jih obkroža ter usmeriti sisteme, ki jih vodijo, v kreativno samoorganizacijo. Vse to na temeljih jasne vizije in vrednot.

V delu avtorica naredi jasno distinkcijo s t.i. newtonsko paradigmo vodenja, ki je bila temelj industrijske revolucije. Sistemi, s katerim upravljamo in jih vodimo danes, so bistveno manj predvidljivi, stabilni in nadzorovani. Vabljeni, da spoznate kvantno teorijo vodenja. 

CENA: 29 EUR + poštnina

Knjigo lahko naročite pri BB ekipi tukaj.

The Quantum Leader