Zakaj sodelujemo na mednarodnem tekmovanju Map the System

28.02.2022

Zakaj sodelujemo na Map the System, mednarodnem tekmovanju, ki se osredotoča na globlje razumevanje kompleksnih izzivov današnjega časa, v organizaciji oxfordske univerze?
 

Skupaj z Višjo strokovno šolo Academia in zavarovalnico Vzajemna smo se že zagnano lotili projekta in pričeli s pripravami slovenskih ekip. Verjamemo namreč, da je sistemsko razmišljanje bistveno za prihodnost, tako pri družbenih tematikah kot v poslu.

 

Preberite, zakaj in kako z besedami obeh partnerjev."Sistemsko razmišljanje postaja eden izmed ključnih pristopov za reševanje izzivov trajnosti, saj omogoča celostno obravnavo problema iz vseh zornih kotov, kontekstov in polij. Deluje kot orodje za identifikacijo in ocenjevanje možnosti pri odločanju in ukrepanju kompleksnih izzivov. Evropska komisija je januarja 2022 sistemsko razmišljanje uvrstila med ključna znanja v evropskem okvirju učnih kompetenc v podporo trajnosti - GreenComp. 
Ponosni smo, da v sodelovanju z univerzo v Oxfordu, zavarovalnico Vzajemna in BB Consultingom na Višji strokovni šoli Academia Maribor sodobne kompetence trajnostnega razvoja že drugo leto aktivno prenašamo na študente in v slovensko okolje ter tako trajnostno uresničujemo naše poslanstvo - izobraževati za potrebe gospodarstva."

Višja strokovna šola Academia


"Vzajemna zdravstvena zavarovalnica se zaveda, da je vključevanje zaposlenih v dolgoročno strategijo zavarovalnice ključnega pomena za njeno uspešnost in nadaljnji razvoj. Map the System – Trajnost v praksi, spodbuja naše zaposlene k sistemskemu razmišljanju na področju trajnosti v zdravstvu, omogoča sodelovanje z mladimi iz strokovne šole Akademia in zunanjimi strokovnjaki BB Consultinga. 
Mozaik znanja, izkušenj, razmišljanj in entuziazma vseh treh deležnikov nas je prepričal v sodelovanje na projektu, s pomočjo katerega se nam obeta nova perspektiva pri oblikovanju produktov, storitev in odnosov z našimi zavarovanci."   

Vzajemna, zdravstevna zavarovalnica

Več BB novic: ArhivPrijavi se na BBNovičke