V notranji zabavi lahko iščemo perfekcionizem

10.04.2014

Ekipa BB Svetovanja je aprilski BB dan posvetila nenavadni poslovni temi: zabava. Udeležence smo v  naših prostorih gostili v četrtek, 10. aprila. In čeprav se je tema v aprilskem duhu na prvi pogled zdela norčava, so udeleženci na BB dan pristopili z vso resnostjo in o zabavi razmišljali na globlji ravni in v novih kontekstih.

Veseli nas, da je BB dan med našimi partnerji zaživel in k sodelovanju pritegnil različne udeležence. Tema zabava, ki smo se je lotili aprila, na prvi pogled ne deluje najbolj povezana s poslovanjem, vendar smo skupaj z udeleženci razmišljali kako velik pomen ima zabava pa tudi njeno pomanjkanje pri delu vsakega posameznika. Na prvo žogo ima zabava z delom le obrobne skupne točke in se nanaša na službene zabave, piknike, praznovanja rojstnih dni in podobno. Na tokratnem BB dnevu smo to poimenovali zunanja zabava, nas pa je bolj zanimala notranja zabava. Globlji razmislek nam ponudi povsem nov uvid v pomen notranje zabave za vsakega posameznika, ki ima ne glede na svojo pozicijo v podjetju ali družbi moč, da preko svoje notranje zabave spreminja kulturo podjetja. Sicer pa so se udeleženci strinjali, da je za to, da lahko posameznik doseže notranjo zabavo, potrebno imeti kar nekaj predpogojev. Ko pa jih doseže, je iskanje perfekcionizma v notranji zabavi povsem dopustno. 

Zabavna tema nas je pripeljala tudi do marsikatere nove ideje in verjamemo, da je zabava, tista prava, ključ do neverjetnih rezultatov in idej v podjetjih in organizacijah.