Seminar o zavzetosti

08.06.2016

Ksenija Špiler Božič in Andrej Božič sta 4. junija 2016 na seminarskem trojčku v GZS-ju Ljubljana predstavila, kako so povezani dobri odnosi in dobri rezultati.

Seminarski trojček – z dvigom zavzetosti do dviga poslovnih rezultatov, je del cikla Kreativnost in vodenje, ki poteka v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije v Ljubljani. Na tokratnem trojčku so se zvrstila tri predavanja z delavnicami, vse pa so imele skupno točko – zavzetost zaposlenih in kako le-ta vpliva na poslovne rezultate.

Andrej in Ksenija sta na primeru Steklarne Hrastnik predstavila, kaj pomeni imeti zavzete zaposlene, kako jim omogočiti, da so zavzeti in kako te okoliščine v podjetju ohranjati. Ključ do uspeha so zagotovo zadovoljni zaposleni, ki jih zavzete ne moremo narediti, temveč jim lahko le omogočimo optimalne okoliščine, v katerih lahko (p)ostanejo zavzeti – to pa vključuje ljudi, ki imajo radi, to kar počnejo, ustrezno in pravično nagrajevanje, poznavanje in vključenost zaposlenih v vizijo podjetja in navsezadnje kvalitetno delovno okolje.  Ustvarjanje ugodnega okolja za zavzetost vsekakor ni enostavno. Zahteva nenehno delo brez bližnjic, ki ustvarja dolgoročne rešitve s spoštovanjem interesov ljudi.