Nagrada za najboljši mentorski par

02.11.2015

Zavod Ypsilon je 30. oktobra praznoval 6. obletnico delovanja. Častni gost dogodka je bil Andrej Božič, ki je goste s svojim nagovorom motiviral in spodbudil na pot k uspehom in doseganju ciljev.

Zavod Ypsilon je tudi letos podelil nekaj nagrad izstopajočim in drznim posameznikom in posameznicam. Med drugim tudi nagrade za najuspešnejše mentorske pare: NaY mentoriranec in NaY mentor. Nagrado za izjemne mentorske dosežke sta dobila tudi mentorica Ksenija Špiler Božič in mentoriranec Grega Čufer. 

Grega Čufer je o mentorskem odnosu s Ksenijo zapisal:

"Osebno sem se za mentorstko povezavo odločil zato, ker sem imel težke izzive pred seboj in sem vedel, da bom pri njih rabil pomoč nekoga, ki ima več življenjskih izkušenj kot jaz. Bil sem namreč na napačni življenjski poti, na kateri sem študiral smer, ki ne samo da ni bila zame, vendar me je že dušila iz vseh strani ter me oddaljila od samega sebe do te mere, dokler je postalo nevzdržno. Poleg tega sem prestajal krizo osebne identitete kar je zelo otežilo situacijo. Šele v tretjem poskusu mi je uspelo dokončno opustiti to smer ter šel iskati svojo pot. Pri tej preusmeritvi mi je pomagala tudi Ksenija, ko sva se dobivala na najinih rednih mesečnih srečanjih. Služila mi je kot neko ""zunanje sidro" s tem ko mi je pomagala izstopiti iz mojih nekonstruktivnih miselnih vzorcev in navad, v katere se lahko človek zacikla in sam ne pride ven. Dajala mi je tudi dragocene zunanje poglede na mojo situacijo, nasvete in smernice, ko nisem vedel kako naprej. Sedaj zelo veselo lahko povem, da se je dolgoletno delo na sebi zelo poplačalo in sedaj študiram kar me veseli, zaposlen sem v sektorju, ki me veseli ter svoj najljubši hobi spreminjam vedno bolj tudi v dodaten vir prihodka. Hvala Ksenija, ker si mi stala ob strani :)"

Fotografija: Zavod Ypsilon