Mednarodna konferenca Motiviranje starejših zaposlenih za usposabljanje in spremembe

25.09.2014

V sredo, 24.9.2014, smo se v BB Svetovanju udeležili mednarodne konference z naslovom Motiviranje starejših zaposlenih za usposabljanje in spremembe, kjer je Ksenija Špiler Božič predstavila primer dobre prakse Steklarne Hrastnik. Posvečali so se aktualnemu vprašanju; kako lahko ohranimo zaposljivost in produktivnost starejših delavcev do upokojitve?

Usposabljanje in motiviranje delavcev je ključnega pomena. Na konferenci so predstavili rezultate nekaterih raziskav na tem področju, ter se pogovoriti o tem, kako motivirati starejše zaposlene za spremembe in za usposabljanje. Predstavljene so bile tudi dobre prakse podjetij iz Slovenije in tujine. 

Ksenija Špiler Božič pravi, da se v Steklarni Hrastnik zavedajo pomena starejših v podjetju, predvsem v mentorskih programih, kjer lahko izkušenejši delavci prenašajo svoje dragoceno znanje na mlajše sodelavce. V podjetju imajo mešane time, v katere so vključeni delavci različnih starosti in tako lahko pride do izmenjave znanj in izkušenj. Pomembno je, da odpremo prostor za dialog in prisluhnemo tudi potrebam in željam starejših, da se počutijo vključene in slišane.

Kratek video s konference si oglejte na tej povezavi