Managerski kongres

26.09.2014

V BB Svetovanju smo aktivno sodelovali tudi na Managerskem kongresu v Portorožu 25. in 26. septembra, ki je osrednji dogodek Združenja Manager. Ksenija Špiler Božič je vodila eno od vozlišč na temo: Zavzetost v povezavi s produktivnostjo oziroma uspehom.

»Če želite zavzete sodelavce, ki bodo ustvarjalni v razmišljanju in proaktivni v delovanju, potem kot vodja pozabite na govorjenje. Prava pot je aktivno poslušanje in vključevanje sodelavcev. Dovolite, da besede, rešitve, ideje sogovornika prodrejo do vas, naredite jim prostor, da razširijo svoja krila in nove rešitve se bodo rojevale, vaši uspehi, predvsem pa uspehi vaših sodelavcev bodo dosegali višave.« je bila izhodiščna izjava Ksenije Špiler Božič.

Zaključki oziroma povzetek dela na vozlišču je bilo: Zavzetost kot smo jo videli na našem omizju izhaja iz dejstva, da imajo vsi naši sodelavci potencial, ki ga je potrebno izkoristi. V nasprotnem primeru ne uporabimo vseh resursov, ki so nam na voljo in se odrekamo določenemu kapitalu. Spoštovanje naših sodelavcev kot osebnosti je začetek. Verjamemo, da lahko prispevajo svoje zamisli, rešitve, prakse, zato jih vključujemo. Preverjamo in se trudimo razumeti zakaj delajo tako kot delajo, saj šele tako »ulovimo« njihovo koncept razmišljanja. Aktivno poslušanje se nadaljuje tudi v smeri preverjanja pogledov na naša sporočila, še posebno vizije, strategije. Pomaga, če smo aktivno prisotni v sredinah, kjer delujejo. Opazujemo, raziskujemo, poslušamo in pohvalimo. Zbirajmo dobre ideje, predloge, rešitve in jih nagradimo z besedo, finančno nagrado. Ljudje radi govorijo o svojih uspehih in povabimo jih, da jih predstavijo – PONOS DNEVA. 
Bodimo in ostanimo zgled. Naj naša dejanja sledijo našim besedam = poštenost v vodenju.


Iz zaključkov je nastala knjižica, ki si jo lahko pogledate tukaj