Ko se prebudi ženska, se premikajo gore

30.11.2013

Tako pravi kitajski pregovor, same pa smo to raziskovale na delavnici, ki sem jo ob koncu leta posvetila svojim kolegicam, partnerkam, sodelavkam in prijateljicam. 

Priznam, odločitev ni bila enostavna. Ko sem se poleti udeležila trodnevne delavnice Eleftherie Kakambouras, ki je govorila o sveti ženski energiji, sem začutila, da moram to izkušnjo podariti naprej. Ampak kasneje so prišli dvomi. Ali je to res prava stvar? Je prostor pripravljen? Z Andrejo Cepuš, ki je Eleftherio pripeljala v Slovenijo in tudi sama raziskuje žensko energijo, sva se odločili, da je vredno poskusiti.

V središče svoje ženske moči

Vaš odziv je bil čudovit. Vabilo se vas je dotaknilo in nikoli si ne bi mislila, da se bomo zbrale v takem številu. Tako je, me, ženske. Ta večer je bil rezerviran za nas. Z moškimi kolegi bomo leto zaokrožili na drugačen način.

Doživele smo izjemno izkušnjo soočenja z nami samimi, ki jo je v globino popeljala vodena meditacija in zvočna kopel. Morda se na prvi pogled vse skupaj sliši nekoliko mistično, ampak v svojem bistvu gre za prav preproste stvari. Ženske smo morale v pretežno moškem svetu prevzeti moški način delovanja in s tem veliko moške energije, če smo v njem želele obstati. Zdaj je čas, da ta vzorec opustimo in ponotranjimo to, kar je od nekdaj naše, kreacijo, intuicijo, harmonijo. 

Pot na goro

Čas je, da začnemo delovati iz svoje ženske narave in z žensko energijo, moškim pa vrnemo njihovo. Ne gre za ločevanje, ne 
gre za feminizem, nasprotno. To je proces združevanja in uravnoteževanja. To smo sposobne izpeljati ženske. Samo skupaj lahko harmonično bivamo na tem svetu, samo skupaj lahko rešimo ta planet. 

Ali če ponazorim z Andrejinim primerom kako se lotita vzpona na goro moški in ženska. Moški se najprej dobro obleče in opremi, potem pa na juriš, do vrha, kjer zmagoslavno zapiči svojo zastavo. Ženska pa preprosto reče: »Jaz sem gora.« 

Toliko notranje moči želim vsem nam v letu 2014!

Ksenija Špiler Božič in ekipa BB Svetovanja