Po poti sprememb za boljši jutri

25.01.2017

Manager klub Ptuj v četrtek, 2. 2. 2017 ob 18. uri v MuziKafeju na Ptuju organizira strokovno-izobraževalni dogodek Po poti sprememb za boljši jutri. 

Na dogodku bosta predavala Ksenija Špiler Božič in Andrej Božič. Predstavila bosta pot sprememb v Steklarni Hrastnik, kjer sta tudi s pomočjo vpeljave BB modela preobrazbe dosegla uspešne rezultate.

"Obstoj in razvoj organizacije je neločljivo povezan s takšnimi in drugačnimi spremembami. Včasih zadošča, če le nekoliko popravimo smer, v katero gremo, lahko pa nas čaka veliko sprememb, ki bo pot organizacije temeljito predrugačila. Čas za spremembo je bil v Steklarni Hrastnik zrel.
 
Potreba po spremembi se je januarja 2010 kazala več kot očitno v rdečih številkah in drugih kazalnikih, od proizvodne uspešnosti pa do bolniške odsotnosti, odliva kadra. Še bolj očitno se je kazala na obrazih zaposlenih, njihovih izjavah. Spreminjali smo odnos do situacije in postajali kreatorji svoje prihodnosti. Spremembe so se dogajale na vseh nivojih in področjih. Te so se dotikale drugačne organizacije, spremenjenih procesih in potrebna je bila prožnost zaposlenih. Ni šlo le za spreminjanje delovanja, temveč tudi razmišljanja. Uporaba načel sodobnega voditeljstva je ključna pri modelu uvajanja sprememb kot ga gojijo in izvajajo v podjetju BB Svetovanje in te so uspešno prenesli v Steklarno Hrastnik. Holističen pristop, ki se začne s samozavedanjem in samospraševanjem, kje smo in nadaljuje z vizijo in vrednotami, kam želimo iti in kaj nam je pri tem pomembno ohranjati, biti na tej poti dovolj spontan in prožen, da se zmoreš prilagajati spremembam, a ne pozabiti na toleriranje drugačnosti in biti aktivno sočuten, ko zastane korak se vedno znova spraševati zakaj in se učiti iz preizkušenj in napak."  
 
Dogodek je brezplačen, a se je nanj potrebno prijaviti najkasneje do 26. 1. 2017 na info@mkp.si 
 
Veselimo se vaše družbe!