Aprilski BB dan v znamenju ljubezni

20.04.2015

V februarju smo praznovali valentinovo, v marcu so se ženili ptički in skrajni čas je že bil, da tudi na BB dnevu ponovno spregovorimo o ljubezni. Tema se je na BB dnevu pojavila že februarja lansko leto, a nas je tokrat dialog ponesel v popolnoma drugo smer.

Ljubezen ima mnogo razsežnosti. Povezana je z vsem, kar nas obdaja, je v vsem, kar počnemo. Nekaterim pomeni ljubezen do samih sebe, stik s samim seboj in sprejemanje sebe ter vsega, kar se zgodi, saj se zgodi z razlogom. Po drugi strani obsega tudi ljubezen do drugih. Je najmočnejša, ko drugim dovoliš, da so to kar so, in jih poskusiš razumeti brez sodb in predsodkov. Tesno je povezana s sočutjem, meja med resnično ljubeznijo in željo ugajati zaradi samega sebe pa je včasih lahko zelo nejasna. Prisotna je tudi v delu – motivira nas, da nekaj začnemo, v tem vztrajamo in dosežemo cilj.

Skratka, ljubezen je vse, kar nas obdaja, ljubezen je življenje samo, ki je iz nje celo nastalo.

Ljubezen pogosto izkazujemo s prijaznostjo, ljubečim odnosom in lepimi besedami. Kažemo jo, ko drugim pustimo prostor in jih poslušamo. Izžarevamo jo, ko smo dobre volje, nasmejani, srečni, polni navdušenja in kadar delamo z zanosom, se v delu izgubimo in delamo odlično. A ljubezen niso samo srčki in rožice – ljubezen kažemo tudi z drugačno skrbjo do drugih: s strogostjo, s postavljanjem mej in z odrekanjem. 

Naš četrtkov dialog BB dneva o ljubezni smo zaključili s prijetno praktično vajo, pri kateri smo se sprostili, povezali v ljubezni in se napolnili z ljubeznijo za vse prihajajoče dni.