Andrej Božič gost tedna v večerni oddaji na ETV

18.02.2015

V petek, 13. februarja 2015, je  Andrej Božič kot gost tedna nastopil v večerni oddaji na ETV. 

V intervjuju je spregovoril o svoji poslovni poti, ki ga je navsezadnje pripeljala tudi do mesta direktorja Steklarne Hrastnik. Pove nekaj o svojih začetkih v Steklarni, o podpori lokalne skupnosti, prebivalcev Hrastnika, pa tudi podpori v sami notranji javnosti podjetja, ki je bila v začetku njegovega delovanja v podjetju nekoliko skeptična. V intervjuju na kratko opiše nekatere značilnosti delovanja Steklarne Hrastnik, projekte, ki se dogajajo tudi v tujini, poudari pa, da je bilo veliko dobrega, strokovnega znanja v podjetju že pred njegovim prihodom in da je to podjetje z dolgoletno tradicijo. 

V podjetju veliko pozornosti posvečajo dobremu počutju, zdravju in varnosti zaposlenih.  Zavedajo se, da je za dobro opravljeno delo pomembna motivacija zaposlenih, ta pa je med drugim odvisna tudi od delovnih pogojev, varnosti in odnosov pri delu. Veliko se zato ukvarjajo tudi z odnosi, komunikacijo, razvojem zaposlenih (pri tem med drugim sodeluje tudi BB Svetovanje, ki ga Andrej vodi skupaj s soprogo Ksenijo Špiler Božič). Veliko investirajo tudi v tehnološki razvoj, prenovo procesov, v novejše, učinkovitejše programe in orodja za poslovanje, pomembna pa jim je tudi skrb za okolje in zmanjšanje onesneževanja. 

Andrej pravi, da je delo, ki ga opravlja, njegova strast, poslanstvo. To delo z veseljem opravlja, zato je pri njem tudi meja med službo in zasebnim življenjem takorekoč zabrisana. 

Celotni posnetek intervjuja si lahko ogledate tukaj.