Zlata nit na Luni

01.04.2015

BB Svetovanje je bilo že četrto leto pokrovitelj izbora Zlata nit in drugo leto zapored del interaktivne konference. Letošnja vozlišča smo poimenovali »Ciljajmo na Luno«, saj je bil naš namen preveriti in na novo zastaviti ambicije kadrovikov in kadrovskega področja nasploh. 

Zlata nit je letos potekala že osmič, zato smo v vozlišča kot moderatorje vključili pretekle zmagovalce Zlate niti, ki so za spodbujanje ambicij v svojih omizjih predstavili svoje dobre prakse na kadrovskem področju. Te so z dodatnimi vprašanji z naše strani spodbudile udeležence k vnetem razmišljanju o vlogi kadrovikov v vsaki organizaciji in rezultati so bili zelo zanimivi.

Vsako omizje je predstavilo svoje sklepe in razmišljanja, do katerih so prišli s skupnim dialogom in opravili odlično delo. Udeleženci so namreč ugotovili, da ima kadrovska služba pomembno vlogo pri ustvarjanju dodane vrednosti zaposlenih, novih delovnih mest in ustvarjanju dobička, celo takega, ki bi pokril proračunski primanjkljaj. Kadrovik in kadroviki nasploh se morajo izboljšati v uporabi jezika managementa in aktivno prevzeti vlogo prevajalca med upravo in zaposlenimi, s čimer okrepijo svojo strateško vlogo. Idealno pa kadrovik postane direktor, s čimer resnično utelesi pomen vloge človeških virov in potencialov v podjetjih. Da bodo kadroviki v večji meri stopili v direktorske vloge in upravo, pa jih čaka še kar precej dela. Sami prepoznavajo, da za to potrebujejo pogum, da si morajo resnično izboriti svoj položaj v vodstvu, okrepiti svojo vlogo in za to uporabiti tudi kadrovski marketing.

Veseli nas, da so udeleženci na eni strani ponovno ubesedili in prepoznali potencial, ki ga nosi kadrovska vloga, na drugi strani pa se zavedli, da bo za uresničenje tega potenciala potrebno svoje vloge opravljati drugače, z jasnim ciljem, več ambicijami in poguma. In da se tudi sami sprašujejo ali ni bilo v preteklih letih dovolj govorjenja in premalo dejanj, dejanskih sprememb?

Resnično smo veseli, da smo bili del vozlišč in procesa, ki se je na Ljubljanskem gradu zgodil. Hkrati upamo, da so sprožena vprašanja vse udeležence spodbudila k dodatnemu razmišljanju o tem, kaj lahko vsak od nas naredi na poti h krepitvi strateške vloge kadrovikov in začeli delati potrebne korake in spremembe.

Več o projektu Zlata nit si preberite na povezavi.