Vzgoja, znanje, vrednote in izkušnje - uspešne zgodbe

28.10.2016

20. oktobra je bila v reviji Manager objavljena kolumna Andreja Božiča z naslovom Vzgoja, znanje, vrednote in izkušnje - brez tega ni uspešnih zgodb.

V zapisanem članku Andrej razmišlja o vlogi družine, vrednot, ambiciji, pridobivanju znanja pri oblikovanju voditelja, ki lahko ustvarja uspešne zgodbe.

"Vzgoja, vrednote, znanje, izkušnje in ambicija. Vse to so glavni pogoji, da lahko ustvarjamo zgodbe, ki pozitivno vplivajo na okolje, v katerem delujemo. Steklarna Hrastnik je bila prav to. Šlo je za posebej zahteven primer zato, ker je to procesna industrija s težkimi delovnimi razmerami, zaradi katerih je zaposlovala veliko ljudi z nižjo izobrazbo. To dejstvo je pomenilo izziv, saj za doseganje cilja vedno potrebujemo podporo večine zaposlenih. Zato smo veliko komunicirali in delali z zaposlenimi, to je bila naloga kadrovske stroke. In prav zaradi uspešnega tandema, kjer sem na eni strani jaz skrbel za strateške usmeritve poslovanja, na drugi pa je moja življenjska sopotnica Ksenija skrbela za izboljšanje komunikacije, zavzetosti in motivacije zaposlenih, smo naredili preobrat."

Več si lahko preberete na tej povezavi.