Garry Jacobs na povabilo BB Svetovanja osrednji govorec Managerskega kongresa

26.09.2015

Na povabilo BB Svetovanja je bil letošnji osrednji govorec Managerskega kongresa Garry Jacobs, CEO Svetovne akademije znanosti in umetnosti, ki že 30 let deluje v ZDA, Evropi in Indiji. S svojo trditvijo, da lahko v vsakem podjetju podvojimo dobiček, je nekatere navdušil, druge navdal s skepticizmom o realnosti trditve – v vsakem primeru pa v udeležencih zbudil veliko vprašanj. Ta sta mu kot izzivalca na odru zastavljala tudi Andrej Božič in Branko Rožič in iz g. Jacobsa izvlekla bistvo dela s podjetji, ki je pravzaprav delo z ljudmi. In če povzamemo g. Jacobsa, je delati z ljudmi velik izziv– nikoli namreč ne veš, kako se bodo odzvali.

V BB Svetovanju se z g. Jacobsom strinjamo, da ima vsako podjetje velik potencial, ki ga lahko, v kolikor si podjetje to resnično želi, prebudimo in tako dvignemo energijo v podjetju, s tem pa tudi vse druge kazalnike uspešnosti. O tem je tekla tudi tema petkovih vozlišč, ki sta jih skupaj vodila Ksenija Špiler Božič in Garry Jacobs. Z udeleženci so odprli zanimiv dialog in skupaj odkrili, da je potencial organizacije veliko več, kot le seštevek potenciala vseh zaposlenih. Potencial za rast posameznika se ne skriva samo v njegovem znanju, kompetencah, osebnostnih lastnostih, temveč je ključnega pomena njegova osebna vizija, poslanstvo in vrednostni sistem. In to slednje sprosti energijo. Ko se posameznikove vrednote in vizija povežejo, prepletejo z vizijo in vrednotami organizacije, se sproži reakcija povezovanja in sodelovanja. Za popotnico so si obljubili, da bodo sodelavcem posvečali več osebne pozornosti, namesto tekmovanja in primerjanja, pa bodo raje poiskali skupne cilje in sodelovali, se drug od drugega učili ter prenašali znanja in izkušnje.

Intervju z Garryjem Jacobsom je bil objavljen v septembrski MQ reviji. Vsi, ki si želite dobiti še več vpogleda v Garryjevo delo, pa lahko pričakujete daljši strokoven članek v naslednjih BB novičkah.