Voditeljstvo za nove poslovne realnosti 2020 // refleksija

15.10.2020

Pred dvema tednoma smo z udeleženci treninga 4-dnevnega treninga Voditeljstvo za nove poslovne realnosti, skozi dialog, vaje in teorijo osmišljali pomen ravnotežja in vlogo vodij pri prevajanju med organizacijsko kulturo in arhitekturo. Torej med neotipljivimi vezmi, ki nas povezujejo kot organizacijo in pravili ter sistemi, ki jih imamo vzpostavljene, da uresničujemo skupne cilje. Verjamemo, da je le v ravnotežju obeh mogoče iskati tisto kvaliteto, ki nam omogoča, da krepimo našo organizacijsko odpornost v času, ko na posameznike, organizacije, sisteme, pritiska neznosna teža sprememb – potencialov groženj in priložnosti.

Skupinska udele

Prihodnost pred nami je izjemno kompleksna in soodvisna. Zapiranje v kokone in trdnjave nam sicer daje občutek varnosti, vendar na dolgi rok ne omogoča razvoja, ki bi nas popeljal po poti nujnih sprememb sooblikovanja novih pravil igre, vrednot, kazalnikov ustvarjene vrednosti in poslovnih modelov trajnostnega gospodarstva. Pri našem delu izhajamo iz prepričanja, da je izstop iz starih pravil iger nujen, saj ta ne veljajo več, nova pa šele vzpostavljamo. Pri tem nam lahko pomagajo sodelovanje za doseganje skupnih ciljev, raziskovanje neznanega, razumevanje in obvladovanje sebe, ki je predpogoj za obvladovanje situacij s katerimi smo soočeni.

Utrinki_šola

Skupno z udeleženci, soustvarjalci treninga, nam je bilo, da se ne zavedamo dovolj, kako pomemben je čas, ki ga namenimo refleksiji in ozaveščanju tega prelomnega trenutka v katerem se nahajamo. V tem trenutku potrebujemo vodje, ki verjamejo, so motivirani in imajo elan, da se sprememb s katerimi se kot skupnost soočamo lotijo proaktivno in ne zgolj reaktivno. Načela in vrednote, ki jih bomo ozaveščali, negovali, razvijali ter prevajali v našo organizacijsko arhitekturo in kulturo v času krize, bodo tista, ki nas bodo tudi po tej krizi vodila.

Mi smo štiri dneve v izjemni družbi udeležencev že posvetili tej refleksiji, vabimo vas, da se nam pridružite. 

Z vami delimo plakate, ki so nas spremljali med trajanjem treninga. Vabljeni, da jih uporabljate pri svojem delu. 

Plakati so nastali na podlagi zaključkov serije BB dialogov v izolaciji v spomladanskem obdobju

VODITELJSKA PENTLJA 

NAČELA VODITELJSTVA, ORGANIZACIJSKE KULTURE IN ARHITEKTURE V ČASU KRIZE

Več BB novic: ArhivPrijavi se na BBNovičke