StayOn: Duševno zdravje mladih med pandemijo

31.01.2022

V okviru mednarodnega projekta StayOn smo se v kratkem članku posvetili zaskrbljujočim trendom duševnega zdravja mladih med pandemijo, predvsem tistih, ki trenutno niso del izobraževalnega procesa ali zaposlitve.

Duševno zdravje mladih se je od začetka Covid-19 pandemije občutno poslabšalo, zaradi izolacije, prekinitve njihovih dejavnosti, negotove prihodnosti, občutka nemoči, izgube čustvene in finančne varnosti, itd. Kljub pomanjkanju statističnih podatkov za dotično skupino mladih, ki niso del tradicionalnih sistemov izobrazbe, uvajanja ali zaposlitve, ugotavljamo, da zanjo to še posebej drži. Prav tako pa so se med epidemijo povečale tudi družbene neenakosti, kar še dodatno otežuje njihov že tako negotov položaj.

Preberite članek v angleščini na spletni strani Youth Employment Magazine.

Več o projektu, katerega namen je spodbuditi opolnomočenje mladih ter jim zagotoviti ustrezne spretnosti za trg dela na podeželju, preberite na spletni strani.

Spremljate ga lahko tudi na Facebooku ali Instagramu.

Projekt StayOn financirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška, prek EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment (Sklada Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma za zaposlovanje mladih).

Več BB novic: ArhivPrijavi se na BBNovičke