Skupaj premikamo meje mogočega

25.10.2022

Skupni razvojni eksperiment pod okriljem BB šole je prejšnji teden odprl prostor za iskriva razmišljanja in izmenjave ter konkretno delo na posameznih projektih, ki vsak na svoj način prispevajo k skupnemu dobremu.

Na kaj stavimo kot glavne vrednote, moči in potenciale za boljšo prihodnost? Skupinska fortografija udeležencev

  • soodvisnost in sodelovanje : ker nič ni čisto samo osebno in je nujno vključevati vse deležnike, kako npr. kot deležnika vključiti naravo?

  • komunikacijo, ki daje smisel, namen : kako torej oblikovati nov jezik za komuniciranje želenih sprememb, drug/ačn/ih vrednosti in novih realnosti?

  • pretočnost ter nenehno prevpraševanje, preokvirjanje : kako npr. razumemo trajnost, organizacijsko kulturo, hierarhije, prenos znanja …? Kako nam pri tem lahko pomaga scenarijsko načrtovanje?

  • rahljanje prepričanj & poglobljeno razumevanje, (sistemsko) razmišljanje in čutenje : kako se spustiti pod površino vzorcev, struktur, sprememb in izzivov? Kateri mentalni modeli vplivajo na nas?

  • domišljijo za nove kazalnike ter drugačno interpretacijo in osmišljanje (namena) že obstoječih: ker spremljamo stvari, ki so nam pomembne, kako npr. v kazalnike vključiti in spremljati odgovornost? Kako povezati nujne finančne in poslovne kazalnike s kazalniki organizacijske kulture in družbenega ter okoljskega vpliva?

Zahvaljujemo se prav vsakemu udeležencu, da je bil del našega eksperimenta ter vanj s svojo odprtostjo za učenje in soustvarjanje doprinesel svoj košček k mozaiku!

P. S.: Iskrena hvala tudi Dvorcu Gregorčič v Šmarjeti za gostoljubje!

Več BB novic: ArhivPrijavi se na BBNovičke