Primer iz prakse: Ljubljanske mlekarne

05.04.2022

Kako BB s svojimi delavnicami spremlja ekipe na poti k boljši učinkovitosti in povezanosti?

Sooblikovanje skupnega namena in oblikovanje skupnih dogovorov za delo je temelj učinkovitosti in povezanosti dobrih ekip.

Dialog je orodje, v katerem udeleženci prevzamejo vlogo enakopravnih soustvarjalcev vsebine in kreatorjev zaključkov dogovorov. Voden dialog lahko ponudi prostor, v katerem ekipa, ki se sooča s spremembami, najde svoje skupno poslanstvo ter postavi skupne temelje za delo.

Mitja Šavorn, vodja laboratorija in namestnik direktorja kakovosti in okolja, iz Ljubljanskih mlekarn, s katerimi BB Consulting sodeluje od 2020, pojasnjuje:

"Na vsakem sestanku prosim vse prisotne za povratno informacijo in tako spodbujam, da nam podajanje povratne informacije pride »v navado.« Dogovore pa imamo tudi napisane na tabli, dodali smo še enega – prenos informacij.

Odličen primer za prikaz pomembnosti podajanja povratne informacije je bila sprememba, ki jo je bilo potrebno skomunicirati v vseh 3 izmenah. Na koncu smo ugotovili, da smo izgubili 3 dni, ker ni bilo povratne informacije, zakaj ni bilo realizacije…

Vsi se strinjamo, da je komunikacija boljša, kot je bila pred delavnicami, več je pohval, tudi konstruktivnih kritik in pojasnil, v smislu, če je bilo kaj narobe narejeno, kako bi moralo biti in predvsem zakaj je to pomembno." 

Skozi dialog o skupnih temah se poveča povezanost ekip, izboljša sodelovanje, pretok informacij in doseganje ciljev ter poveča zavedanje o soodgovornosti za dobro počutje v ekipi.

Več BB novic: ArhivPrijavi se na BBNovičke