Prvi dan odprtih vrat v BB-ju

29.04.2016

Tisti, ki nas poznate, verjetno veste, da smo se v letih 2014 in 2015 v naši pisarni mesečno srečevali na naših BB dnevih. To so bila uro in pol dolga srečanja, kjer smo odprli dialog na vnaprej določeno, zanimivo in pomembno temo, kot so ljubezen, jok, spoštovanje, voditeljstvo itd. Ob koncu preteklega leta pa smo se odločili, da BB dan preoblikujemo in nadgradimo. Ob tem se nam je porodila ideja o dnevu odprtih BB vrat, kjer vsebin ali usmeritev ne damo mi, temveč vi pridete k nam s svojimi razmišljanji, vprašanji, idejami ali pa kar tako, na obisk.

Tako smo 20. aprila za vse odprli vrata naše pisarne in si dan rezervirali za to, da nam ga zarišete vi – in prav vsak je prispeval košček v mozaik našega prvega dneva odprtih BB vrat. Dan smo z našim prvim obiskovalcem odprli z zanimivo in povsem spontano debato o tem, ali je Zemlja okrogla ali ploščata, ki nam je odprla mnogo širša vprašanja kot le to, kakšen je naš planet v resnici. Nadaljevali smo z več obiski in različnimi odprtimi dialogi in idejami. Za kosilo smo si privoščili pico in za posladek ob koncu dneva še sladoled.

Moramo reči, da nismo točno vedeli, kaj lahko na dan odprtih vrat pričakujemo – sedaj lahko rečemo, da smo bili pozitivno presenečeni nad tem, kako se je dan odprtih BB vrat razvil – kakšno energijo ste prinesli k nam! Koliko idej, zanimivih dialogov in vprašanj smo odprli skupaj! Vsekakor upamo, da bomo skupaj ustvarili še kak dan odprtih BB vrat.