Ambiciozni februarski BB dan

24.02.2015

V četrtek, 19. 2. 2015, zjutraj je potekal, zdaj že tradicionalni, enajsti BB dan. Tokrat smo, v ambiciozno veliki udeležbi, BB dan preživeli v družbi IBM Slovenija, v prostorih njihovega Innovation centra. Tema februarskega jutranjega srečanja je bila AMBICIOZNOST.

Tokrat smo v okviru treh omizij v dvorani IBM Innovation centra delili mnenja, izkušnje in vprašanja o ambicijah. Pogovarjali smo se o tem, kaj ambicije sploh so, zakaj se jih pogosto drži negativni prizvok in kako se kažejo v naših življenjih ter kako vplivajo na naše bližnje. Spraševali smo se, kako daleč bi šli za svoje ambicije - ali bi šli tudi "čez trupla"?

Ugotovili smo, da so ambicije naše življenje, naše vodilo, kot kompas v življenju, želja po doseganju ciljev. Nanašajo se tako na karierno kot na osebno področje naših življenj, in so pozitivna vrednota, čeprav se jih včasih drži negativen prizvok. Ugotovili smo, da se ambicije spreminjajo skozi čas, so lahko konkretne ali široke, dolgoročne ali kratkoročne, do njih pa pridemo po korakih, skozi "majhna veselja", kot smo te korake poimenovali. 

Pri doseganju ambicij lahko naletimo na različna čustva in stanja, kot so strah, entuziazem, energičnost, pa tudi razočaranje. Odvisno pa je od tega, kakše ambicije si postavljamo in kaj vse smo zanje pripravljeni narediti. Ali bi zanje spremenili tudi sami sebe? 

Svoje najizrazitejše ambicije smo tudi zapisali, opredelili pa smo tudi nekaj konkretnih korakov, ki nas bodo pripeljali do uresničitve le-teh.