BB čestitka 2022

15.12.2021

V zanimivih časih, ki so za nami, in, kar je še pomembnejše, pred nami, smo naše BB sopotnice in sopotnike razveseliti z darilom – praktično in simbolno uporabnim - brisačo.

Brisačo je seveda navdihnil Štoparski vodnik po galaksiji Douglasa Adamsa, kar pomeni, da je to »približno naj-naj najkoristnejša stvar, ki si jo medzvezdni popotnik lahko omisli.« Ne le, da jo lahko uporabljate kot ogrinjalo, orodje, zaščito pred raznoraznimi nevšečnostmi ali pa za poležavanje na plaži, ima tudi visoko psihološko vrednost, saj je popotnica ali popotnik, ki ima po vseh preizkušnjah še vedno brisačo »očitno človek, s katerim je treba računati.«

In mi računamo na vas.

Seveda vemo, da se tudi najizkušenejšim popotnicam in popotnikom vsake toliko zgodi kakšna polomija, nepredvideni zatik v temni noči duše in druge zagate. Takrat smo dober odgovor BB – morda nismo »odgovor na temeljno vprašanje o življenju, vesolju in sploh vsem« (čeprav tudi včasih), lahko pa skupaj razmišljamo o pomembnih vprašanjih prihodnosti, iščemo boljše rešitve, se razvijamo kot ljudje in skupnost, povezujemo, kar je povezati treba in tudi praznujemo.

Z brisačo okoli vratu in v iskanju večnih odgovorov se torej podajamo na nov potep po galaksiji, kjer nas čakajo novi odgovori, negotovosti, dogodivščine, čudovitosti in priložnosti medzvezdnega prostora.

Zato kot popotnica le še to:

samo brez panike, vse bo v redu <3

 

Vaš BB

Ksenija, Andrej, Anja, Uršula, Silvija

 

* Za več navdiha, sprostitve in smeha vam več kot očitno priporočamo (ponovno) branje Štoparskega vodnika po galaksiji Douglasa Adamsa, ki je tudi vir vseh navedkov.

 

Več BB novic: ArhivPrijavi se na BBNovičke